دکتر زهرا ستوده / جوانسازی و جراحی زیبایی واژن / نحوه خوابیدن و نشستن بعد از لابیاپلاستی
۵ دقیقه
نحوه خوابیدن و نشستن بعد از لابیاپلاستی

نحوه خوابیدن و نشستن بعد از لابیاپلاستی

آنچه می خوانید...

نحوه خوابیدن و نشستن بعد از لابیاپلاستی به چه صورت است؟ جهت موفقیت در نتایج جراحی علاوه بر تجربه و مهارت جراح زیبایی زنان لازم است دستورالعمل‌های پس از جراحی نیز به خوبی رعایت شود. یکی از دستورالعمل‌های مهم که پس از جراحی لابیاپلاستی باید در نظر گرفته شود نحوه خوابیدن و نشستن پس از جراحی می‌باشد. در ادامه نکاتی را در مورد این موضوعات بیان می‌کنیم تا بتوانید دوران بهبودی پس از جراحی لابیاپلاستی را به خوبی سپری نمائید و از نتایج جراحی رضایت داشته باشید.

نحوه خوابیدن و نشستن بعد از لابیاپلاستی به چه صورت است؟

نحوه خوابیدن و نشستن بعد از لابیاپلاستی به چه صورت است؟

همانطور که می دانید لابیاپلاستی یک عمل زیبایی می‌باشد، که به ترمیم ظاهر و اندازه‌ی لابیای کوچک می‌پردازد. هدف عمده‌ی لابیاپلاستی کاهش اندازه‌ی لابیا مینور می‌باشد. روش‌های مختلفی جهت جراحی وجود دارد که با توجه به مشکل بیمار، پزشک بهترین روش را انتخاب می‌نماید. رعایت مراقبت های بعد از لابیاپلاستی تاثیر بسزایی در نتیجه عمل دارد.

نشستن در هفته‌ی اول پس از لابیاپلاستی

روز پس از جراحی معمولاً مقداری خونریزی خواهید داشت، بنابراین در 24 ساعت اول پس از جراحی بهتر است تا جایی که می‌توانید استراحت نمائید و از هرگونه تحرک و پیاده روی غیرضروری خودداری نمائید.

در روز دوم و سوم پس از جراحی میزان خونریزی قطع می‌شود، جهت کاهش تورم می‌توانید در ناحیه تناسلی از کمپرس یخ استفاده نمائید. در روزهای چهارم و پنجم ممکن است همچنان احساس خستگی داشته باشید اما پیشنهاد می‌شود شروع به راه رفتن نمائید.

در روز ششم و هفته بخیه‌های موضع جراحی توسط جراح خارج خواهد شد، پس از خارج شدن بخیه‌ها احساس بهتری خواهید داشت و می‌توانید فعالیت‌های روزمره‌ی خود را به تدریج از سر بگیرید.

در تمام مدت هفته‌ی اول پس از جراحی لابیاپلاستی نباید در حالت صاف و یا روی نشیمن گاه خود بنشینید، نشستن به صورت صاف منجر به فشار و آسیب به ناحیه تناسلی می‌شود و ممکن است موجب افزایش خطر خونریزی، باز شدن بخیه‌ها، عفونت، تحریک و یا ایجاد سایر مشکلات پس از جراحی شود.

توصیه می‌شود در طی این مدت بیشتر دراز بکشید، فعالیت‌های خود را در حالت ایستاده انجام دهید و سپس به تخت خود بازگردید.

نحوه خوابیدن در هفته‌ی اول پس از لابیاپلاستی

در هفته‌ی اول و دوم پس از لابیاپلاستی حداقل 8 ساعت از 24 ساعت شبانه روز را بخوابید، اگر نمی‌توانید به میزان کافی بخوابید سعی کنید در بیشتر ساعات در تخت خود دراز بکشید و از نشستن خودداری نمائید (به خصوص در هفته‌ی اول، در هفته‌ی دوم به تدریج می‌توانید در فواصل زمانی کوتاه بنشینید)

نکاتی که در هنگام خوابیدن در طی هفته‌ی اول باید رعایت نمائید عبارتند از:

  • در تمام طول هفته‌ی اول به پشت بخوابید، از خوابیدن به سمت پهلو و یا روی شکم خودداری نمائید.
  • جهت کاهش تورم و فشار یک بالش در زیر باسن خود قرار دهید.
  • در هنگام خوابیدن لباس‌های گشاد و نخی به تن کنید تا از هرگونه تماس با زخم ها جلوگیری شود.
  • اتاق خواب و استراحت خود را در محلی انتخاب نمائيد که به دور از سر و صدا باشد تا بتوانید بیشتر ساعات شبانه روز را به صورت کامل استراحت نمائید.
  • اگر درد دارید و درد مانع از خواب راحت می‌باشد می‌توانید از داروهای مسکن که پزشک برای شما تجویز نموده است استفاده نمائید.

به طور کلی توصیه می‌شود پس از جراحی لابیاپلاستی حداقل 2 هفته از محل کار خود مرخصی بگیرید و به مقدار لازم استراحت نمائید.

نحوه نشستن در هفته‌ دوم پس از لابیاپلاستی

در هفته‌ی دوم میزان درد و تورم لابیاپلاستی به مرور از بین می‌رود. طبق دستورالعملی که جراح به شما ارائه می‌نماید پیاده روی‌های کوتاه انجام دهید تا از لخته شدن خون جلوگیری شود و با بهبود جریان خون روند التیام زخم‌ها سرعت بیابد.

در هفته‌ی دوم می‌توانید به تدریج نشستن را شروع نمائید اما مواردی که در هنگام نشستن باید رعایت نمائید عبارتند از:

  • بهتر است جهت نشستن از بالش‌های مخصوص که به شکل دونات هستند استفاده نمائید، میانه‌ی این بالش‌ها حفره‌ای وجود دارد که مانع از فشار و آسیب به ناحیه تناسلی می‌شود. پیشنهاد می‌شود پیش از انجام جراحی لابیاپلاستی این بالش‌ها را تهیه نمائید تا پس از جراحی نگرانی در مورد تهیه آنها نداشته باشید.
  • از نشستن برای مدت طولانی خودداری نمائید. هر چند دقیقه بلند شوید و راه بروید تا گردش خون شما بهبود بیابد. نشستن طولانی می‌تواند موجب تحریک، تورم و فشار به ناحیه لابیا شود.

خوابیدن در فاصله هفته‌ی دوم تا ششم لابیاپلاستی

در این دوران اغلب برش ها بهبود یافته و التهاب و تورم به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است. در این دوران اگر احساس می کنید خوابیدن به صورت دیگری برای شما مشکل ایجاد نمی کند لزومی ندارد در تمام ساعات به پشت بخوابید. اما همچنان توصیه می گردد در صورتی‌که حس می‌‌کنید قرار گرفتن در موقعیت خاصی منجر به ایجاد درد و ناراحتی می‌شود سعی کنید تا جایی که امکان دارد همچنان به پشت بخوابید و یک متکای کوچک و نرم را در میان زانوهای خود قرار دهید.

دکتر زهرا ستوده

جراح و متخصص زنان و زایمان و جراحی زیبایی زنان و ناباروری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =